Sådan forlænger du levetiden på dit juletræ

Nu har du købt et økologisk juletræ og så skal det også vises frem! (Hvis du ikke allerede har købt det, kan du nå det endnu her) Men hvordan får du træet til at holde længst tid? Her er 5 råd til at få træet til at holde i længst muligt.

Råd nummer 1

Når du står i juletræsstaden, så spørg den flinke sælger hvornår træet er fældet. Jo tættere du er på fældningsdatoen, jo bedre. Ryst evt. træet for at se om nålene allerede nu falder af. Gør de det, bliver det kun værre i en stue på +20 grader.

Råd nummer 2

Her risikerer jeg som skribent at få fingrene i juletræsfældningsmaskinen. For hvis det er holdbarhedstiden, der er et succesparameter for dit juletræ (næstefter at det er økologisk, naturligvis), så er Nordmannsgran altså vejen frem. Desværre, Rødgran – men så kan du så meget andet. Er du helt juletræs-wacked og ligeglad med form og figur, kan du vælge sorten Nobilis.  

Råd nummer 3

VAAAAAAAND!!! Giv træet vand. Stil det i en spand med vand uden for og stil det i en fod med vand inden for. Hvis du allerede har brugt for mange penge i december og ikke magter at købe en fod med vand, så vikl et vådt viskestykke om stammen.

Råd nummer 4

For at forhindre at nålene tørrer ud, handler det (surprise, surprise) om at vandet ikke fordamper fra træet. Derfor er lys og varme i virkeligheden de dårligste omstændigheder for dit juletræ. Giv det så lidt af det som muligt.

Juletræslevetidsforlængerniveau: Advanced

Så er der de små finter, som du kan blære dig med over for andre juletræsaficionados. Du kan snitte et kryds i bunden af stammen (eller lige save to centimeter af). Så absorberer træet vandet bedre. Og så kan du faktisk drugge dit træ. En Kodimagnyl i vandet kan eftersigende forlænge levetiden på en Rødgran, Sortgran eller Omorika.

Og så den obligatoriske ansvarsfraskrivelse

Et juletræ – og særligt det økologiske – er et naturprodukt. Derfor spiller vind, vejr, juletræsterroir og mange andre faktorer ind på holdbarheden af dit træ.

Scroll to Top