Økologisk Nordmannsgran

Nordmannsgran (også kaldet ædelgran) er den sort, som holder længst på nålene.

Ryd
Scroll til toppen

Økologisk Nordmannsgran

Vi sælger økologiske nordmannsgran i højden fra 1-3 m.

Nordmannsgran - også kaldet ædelgran -er den sort som holder bedst på nålene. Økologiske juletræer bliver ikke behandlet med vækstmiddel og sprøjtes ikke med pesticider eller insektgift. Det betyder, at nogle af de økologiske juletræer kan have en lidt lysere grøn farve og have knapt så meget fylde som ved konventionelt dyrkede juletræer. Vækst og form reguleres ved håndkraft, så juletræerne ikke vokser for hurtigt og så formen holdes smal og tæt.

Økologiske juletræer er blevet til uden at belaste grundvandet – det synes vi er smukt.

Hvor stammer vores træer fra?

Vores økologiske juletræer kommer fra statskontrollerede plantager i Danmark. Nærmere bestemt fra Lygtholt i Vendsyssel og Rysgård i Hornsherred. Her er henholdsvis Tage og Johan grundige og dygtige til at få træerne til at vokse flot under naturlige forhold. Vi har et tæt samarbejde med dem i udvælgelsen.

Hvorfor koster et økologisk træ mere?

At drive en økologisk juletræsplantage er forbundet med større risici end traditionel konventionel dyrkning. Derfor koster økologiske træer også mere.

Bl.a. fordi økologer ikke må bruge insektgift. Særligt i foråret er der risiko for, at juletræerne får besøg af ubudne gæster som lus. De suger saften fra nye skud, hvilket resulterer i at nålene krøller og bliver gule. Har plantagen først fået besøg af lus, kan konventionelle producenter sprøjte med insektgift. Økologiske producenter må derimod sætte sin lid til f.eks. mariehønelaver - for dem er lus nemlig en hofret. Vi betaler gerne ekstra til dem som tror mere på mariehønelaver end insektgift.

trae02
henrikogtage
trae01

Juletræsfoden

Den klassiske juletræsfod. I midten af trækrydset har vi sat en metaldorn som passer til det hul vi borer i juletræet. Foden kan nemt sættes på og tages af igen. Skulle den efter jul binde en smule, hvis træet har udvidet sig, så skal I blot dreje krydset af. 

Har I gemt jeres juletræsfod fra sidste år, så kan den nemt bruges igen i år. Vi borer nemlig hul i alle træer som leveres. 

Juletræsfoden koster 60,- kr. 

IMG_1049
pyntegran

Økologisk Pyntegran

Vores økologiske pyntegran er klippet af Erling og kommer fra en økologiske juletræsplantage i Vendsyssel. Akkurat som vores økologiske juletræer, så er pyntegranet altså vokset uden brug af pesticider og insektgift til gavn for grundvandet og biodiversiteten.

Et bundt består af 3-4 grene og vejer ca. 1 kg. Prisen pr. bundt er 60,- kr.