Økologisk Nordmannsgran

Nordmannsgran (også kaldet ædelgran) er den sort, som holder længst på nålene.

Vi håber, at I kan finde et juletræ der passer til jer, selvom vi desværre i år mangler nogle højder i vores sortiment. Efterspørgslen på økologiske juletræer er heldigvis steget kraftigt, men desværre har vores producent ikke kunne holde trit med efterspørgslen i år. Vi håber at kunne være tilbage med fuld sortiment i 2022.

Ryd
Scroll til toppen

Økologisk Nordmannsgran

Normalt sælger vi økologiske nordmannsgran i højen 1-3 m. Desværre er vi i år løbet ind i store forsyningsvanskeligheder og har derfor kun økologiske juletræer i højden 1,00-1,50 m. samt 2,25-3,00. Det er så godt, at københavnerne vil have økologiske juletræer, men desværre er producenterne ikke længere i stand til at efterleve efterspørgslen. Vi håber at kunne vende tilbage til normalt sortiment i 2022.

Nordmannsgran - også kaldet ædelgran -er den sort som holder bedst på nålene. Økologiske juletræer bliver ikke behandlet med vækstmiddel og sprøjtes ikke med pesticider eller insektgift. Det betyder, at nogle af de økologiske juletræer kan have en lidt lysere grøn farve og have knapt så meget fylde som ved konventionelt dyrkede juletræer. Vækst og form reguleres ved håndkraft, så juletræerne ikke vokser for hurtigt og så formen holdes smal og tæt.

Økologiske juletræer er blevet til uden at belaste grundvandet – det synes vi er smukt.

Hvor stammer vores træer fra?

Vores økologiske juletræer kommer fra statskontrollerede plantager i Danmark. Nærmere bestemt fra Lygtholt i Vendsyssel. Her er Tage grundig og dygtig til at få træerne til at vokse flot under naturlige forhold. Vi har et tæt samarbejde med ham i udvælgelsen.

Hvorfor koster et økologisk træ mere?

At drive en økologisk juletræsplantage er forbundet med større risici end traditionel konventionel dyrkning. Derfor koster økologiske træer også mere.

Bl.a. fordi økologer ikke må bruge insektgift. Særligt i foråret er der risiko for, at juletræerne får besøg af ubudne gæster som lus. De suger saften fra nye skud, hvilket resulterer i at nålene krøller og bliver gule. Har plantagen først fået besøg af lus, kan konventionelle producenter sprøjte med insektgift. Økologiske producenter må derimod sætte sin lid til f.eks. mariehønelaver - for dem er lus nemlig en hofret. Vi betaler gerne ekstra til dem som tror mere på mariehønelaver end insektgift.

trae02
henrikogtage
trae01

Juletræsfoden

Den klassiske juletræsfod. I midten af trækrydset har vi sat en metaldorn som passer til det hul vi borer i juletræet. Foden kan nemt sættes på og tages af igen. Skulle den efter jul binde en smule, hvis træet har udvidet sig, så skal I blot dreje krydset af. 

Har I gemt jeres juletræsfod fra sidste år, så kan den nemt bruges igen i år. Vi borer nemlig hul i alle træer som leveres. 

Juletræsfoden koster 60,- kr. 

IMG_1049