Som juletræssælgere føler vi os forpligtede over for miljøets og naturens velbefindende. For os betyder det, at vi arbejder for at udbrede økologisk og biodynamisk dyrkning af juletræer. Og så betyder det, at vi gerne vil anspore til en mere grundlæggende diskussion omkring miljømæssigt ansvar i juletræsbranchen.

Det er i dag en forsvindende lille andel af den danske juletræsproduktion, der er økologisk. Og økologiske juletræer er i handlen markant dyrere end de konventionelle, da der er store udfordringer forbundet med at dyrke den klassiske Normannsgran økologisk. Den økologiske dyrkning skal udvikles og samtidig skal der arbejdes for, at andre juletræstyper med et andet udseende end den klassiske Normannsgran kan accepteres. Det er det lange træk. 

På den korte bane har vi i år sikret, at det på vores stand på Israels Plads vil være muligt at købe træer af økologisk kvalitet fra Knuthenlund Gods på Lolland og biodynamiske juletræer fra Birkemosegaard på Sjællands Odde.

Vi vil desuden have biodynamiske grønkålsjuletræer på alle vores stande. Det er store, flotte grønkålsstokke med rod, så du kan plante den ud i potte derhjemme. Grønkålsjuletræerne kan selvfølgelig både vises – og spises.

Scroll to Top