Sidste år kunne vi ikke få fat i alle de økologiske juletræer som vi ønskede os. Det betød, at vores udvalg ikke var så prangende sidste, hvor vi nøjes med at sælge mindre træer. Heldigvis er vi i år atter tilbage med passende sortiment, men oplevelsen fik os til selv at tage spaden i hånden. I foråret plantede vi således 1500 små juletræer på Lolland og selvom I må væbne jer lidt med tålmodighed, så kommer det på sigt til at være de træer vi kommer drønende med på cykel.

En økologisk juletræsplantage.
Og hvordan har vi så egentlig gjort? For i juletræsbranchen synes langt det fleste at det næsten er umuligt at dyrke økologiske juletræer. Vi har spurgt vores landmand, medejer og tidligere midtbanegenerel hos Hajduk SPuL Ulrik Hoegh:

”Vi plantede d. 7. april i år (2022) 1500 økologiske juletræer på Stinelund Landbrug på Sydøstlolland. Dagen efter plantning fik vi 40 mm regn, hvilket var helt perfekt og træerne har hen over foråret og sommeren haft gode vækstbetingelser.
Før plantning udsåede vi hvidkløver. Tanken er, at den skal hjælpe os med at konkurrere med ukrudt samt sikre en stabil gødningstilførsel til juletræerne. Vores mål er at bruge naturen/kløveren til at klare nogle af de udfordringer, som man står overfor i det økologiske dyrkningssystem: Ukrudtsbekæmpelse og kvælstofmangel.
Vi plantede planterne i gitterformation med 125 cm mellem planterne, så vi kunne renholde med en 100 cm slåmaskine. Efter en overkørsel med slåmaskine i starten af juli tog kløverne for alvor fat og lukkede godt af for ukrudtet. Planterne står her i det sene efterår og hygger sig nede i en god kløvermåtte og ser sunde og raske ud. Vi krydser fingre for at de fortsætter deres gode start, så vi om 5 år kan begynde at høste de første træer fra plantagen.”

Vi håber den gode start er gode tegn og vi vil i de kommende år sætte flere juletræer i jorden. Hvordan det hele går fremadrettet kan Ifølge med i på vores hjemmeside.

Færre juletræsstader.
Hvor vi sidste år manglede økologiske juletræer, så mangler vi i år folk til at arbejde. Enkelte nye er trådt ind, men flere af de normalt så hårdtarbejdende folk står vi uden i år. Mikkel Indurain, ham den lange fra Jægersborggade er flyttet til Århus for at lære at skrive aviser. Cap. skal være far, Joakim bygger hus og det fortsætter. Derfor er vi i år desværre blevet nødsaget til at skrue lidt ned og lukke et par stader. Heldigvis holder vi stadig åbent på Israels Plads og i Carlsberg Byen – så slå endelig vejen forbi der.

Julen varer længe, koster mange penge
Alt er blevet dyrere siden sidste år. I hvert fald næsten. For vi har faktisk valgt at holde fast i vores priser til trods for stigende omkostninger. Heldigvis skal vi ikke tanke benzin for at levere juletræer til jeres dør og derfor synes vi det giver god mening.

Nyt cykelbud
Vores højt ærede og elskede cykelbud Christian kommer simpelthen ikke ud med træerne til jer i år. Han har valgt at forlade det danske land hen over julemånederne og hvad stiller vi så egentlig op med det? Vi har vendt og drejet det og ser kun én løsning. Vi ser os nødsaget til at sende direktøren – Henrik Stærke Voigt – for bare at være en smule sikre på, at servicen holder Christians niveau. Ta´ godt imod ham. Han er sikkert en anelse mere forpustet.

masserafoekotraeer3

Kommer der mon sne igen i år?
Måske kan I huske det? Men sidste år fik vi simpelthen sne i december. Vi måtte salte i staderne for ikke at skøjte rundt og træerne blev så smukt beklædt i hvidt. Det er jo ikke ligefrem fordi temperaturen viser tegn på koldt vejr, men vi krydser fingre. Vi savner den kolde vinter og det gør juletræerne bestemt også. Koldt vejr er også med til at forlænge holdbarheden på jeres juletræ.

Sne eller ej. Vi ønsker jer en rigtig god kommende jul.

Alt det bedste fra os i Jul Til Døren.

Scroll to Top